15 Δεκεμβρίου 2018. 29 φοιτητές από 11 διαφορετικά τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. συναντιούνται στην Αλεξανδρούπολη. Εκέι ξεκίνησε η ιδέα δημιουργίας του πρώτου TEDxDUTH. Μια ιδέα με στόχο τον εκμηδενισμό των αποστάσεων μεταξύ των τεσσάρων πόλεων που στεγάζουν το ΔΠΘ. Στην πρώτη συνάντηση γεννήθηκε και η ιδέα για το θέμα γύρω από το οποίο θα διαμορφωθούν όλα αυτά που θα μπορέσετε να  δείτε στις 19 Οκτωβρίου. “Atom” ή “άτομον”, λοιπόν, στα ελληνικά προς τιμήν του Δημόκριτου. Μια έννοια η οποία θα πλαισιωθεί τόσο φυσικοχημικά όσο κι ανθρωποκεντρικά από τους 9 ομιλητές.

Η ομάδα του πρώτου TEDxDUTH δήλωσε:

«10 μήνες προετοιμασίας και ένα μήνα περίπου προτού όλα πάρουν μορφή, αν ρωτήσει κάποιος πόσο εύκολο είναι να διοργανώσεις ένα τέτοιο event από απόσταση, η απάντηση είναι καθόλου. Αλλά άξιζε το κάθε λεπτό. Κάθε λεπτό κούρασης, κάθε λεπτό πίεσης και δυσκολίας. Μετά από 10 μήνες προετοιμασίας παύουν αυτοί οι 28 άνθρωποι να είναι ομάδα σου. Γίνονται φίλοι σου. Μια οικογένεια η οποία μεγάλωσε με τους 60 εθελοντές χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πραγματικότητα την ημέρα του πρώτου TEDxDUTH. Και συνεχίζει να μεγαλώνει με τον καθένα από εσάς που δείχνει έμπρακτα την στήριξη του στην προσπάθεια αυτή. Υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο επιστημονικός μας υπεύθυνος Ραφαήλ Σαλδατζοπουλός μας βοήθησε ιδιαίτερα και ήταν σύμμαχος μας σε κάθε εμπόδιο.

Όσο φτάνουμε πιο κοντά στην πραγματοποίηση του πρώτου TEDx στο Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αυτό που έχουμε μάθει είναι πως φτάνει μια ιδέα και μερικά  χαμόγελα και τότε όλα είναι δυνατά. Μετρώντας αντίστροφα για την μεγάλη μέρα του event θέλουμε να αποδείξουμε πως το άτομο τελικά κόβεται. Τα πολλά διαφορετικά, σκορπισμένα του κομμάτια είναι και η δύναμη του.»

H Ticketmaster με χαρά ανακοινώνει ότι θα είναι επίσημος πάροχος εισιτηρίων του πρώτου TEDxDUTH.

Ο Στέφανος Κακαράντζας, COO της Ticketmaster Hellas, σχολίασε:

«Με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα- το άτομο- και πολύ θέληση για συνεργασία, οι σχολές του ΔΠΘ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το πρώτο TEDx τους. Όταν βλέπεις νέους ανθρώπους να προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον πάρα τις αντιξοότητες και τα εμπόδια της εποχής, δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις και να νιώσεις περήφανος γι΄αυτούς. Η Ticketmaster σας καλωσορίζει στην οικογένειά της και ελπίζει και σε επόμενα ΤEDxDUTH!»