“Δεν γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες.” είχε πει η Σιμόν Ντε Μποβουάρ. Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι αφιερωμένη στις γυναίκες πρώτης γραμμής κατά του COVID-19. Η Ticketmaster γιορτάζει την ημέρα αυτή με ένα αφιέρωμα για εκείνες και όχι μόνο.

Zητήσαμε από τέσσερις γυναίκες της Ticketmaster να μοιραστούν τις σκέψεις τους για το ρόλο της γυναίκας τη σημερινή εποχή, τη γυναικεία φιλία και το τι αντιπροσωπεύει η ημέρα αυτή για τη κάθε μία.

womens day

Έφη Καρκάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ημερομηνία ορόσημο και επετειακά της αφιερώθηκε η 8η Μαρτίου για την υπενθύμιση όσων διεκδικήθηκαν στον τομέα της εργασίας, της οικονομίας και της πολιτικής.

Δικαιώματα ίσης μεταχείρισης και αντιμετώπισης καθώς και αίτημα να ληφθούν υπόψιν στις σημαντικές αποφάσεις η γνώμη και οι προτάσεις των γυναικών.

Σε μια πρόσφατη συζήτηση, τα λόγια ενός νέου άνδρα διακεκριμένου στον κλάδο της επιστήμης του, πως ‘’ο άνθρωπος που μεγαλώνει μέσα του μια νέα ζωή, πλάθει και διαμορφώνει χαρακτήρες του αύριο δε μπορεί να θεωρηθεί αδύναμος ή κατώτερος’’ μου έδωσαν ελπίδα πως η κοινωνία μας αλλάζει προς το καλύτερο.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, αυτός ο αγώνας που ξεκίνησε το 1908 θα πρέπει να αγκαλιαστεί με θετική διάθεση από όλους και να διευρυνθεί με στόχο την ισότητα των φύλων και τη διαρκή ενδυνάμωση των κοριτσιών και των γυναικών σε όλη την υφήλιο. Ισότητα στο δικαίωμα της έκφρασης της προσωπικής γνώμης, ισότητα στην πρόσβαση στη γνώση, ισότητα στο δικαίωμα της ατομικής απόφασης να ζούμε όλοι τη ζωή μας όπως επιθυμούμε χωρίς κριτική σεβόμενοι πάντα το συνάνθρωπο και ό,τι μας περιβάλλει.

Αισθάνομαι υπερήφανη που αποτελώ μέλος της Ticketmaster – Livenation. Ένα εργασιακό περιβάλλον που έμπρακτα μέσω του WeNation έχει αφοσιωθεί στην ισότητα των φύλων και την προώθηση ενός ασφαλούς πλαισίου χωρίς αποκλεισμούς. Έτσι, δημιουργούνται διαρκώς ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Ευχή μου για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι, σε αυτές τις πολύπλευρες προσωπικότητες με τα άπειρα συναισθήματα και την αυξημένη ενσυναίσθηση, που μπορούν ταυτόχρονα να φέρουν εις πέρας πολλές αρμοδιότητες και να διαχειριστούν πολλαπλές κρίσεις, εμάς τις γυναίκες, να δοθεί ο χώρος και η ευκαιρία να δράσουμε και να λάμψουμε για το συνολικό όφελος της κοινωνίας.

Ελένη Γεωργακοπούλου

«Όλες οι φίλες μου, για χατίρι μου, μεταμορφώνονται σε λογικά, προσγειωμένα, ισορροπημένα πλάσματα και υπεραναλύουμε όλα μας τα προβλήματα! Με μιας δίνουν ρεαλιστικά, κυνικά, ορθολογιστικά αποτελέσματα . Απαντήσεις που πόσο πολύ θέλαμε και πόσο πολύ ανακουφιστικό είναι αυτό. Δεν με χαϊδεύουν , δεν με αφήνουν να ξεφύγω αλλά στέκονται δίπλα μου όταν κλαίω ακόμα και αν τα δάκρυα μου δεν φαίνονται και περιμένουν να με δυναμώσουν, να με σφίξουν και να με οδηγήσουν σε ένα κόσμο γεμάτο χαμόγελα ταξίδια και γέλιά που κρατάς την κοιλιά σου…

Και μετά από ένα σκασμό χρόνια αποδείξαμε και φιμώσαμε όσους θελήσαν να αμφισβητήσουν την γυναικεία φιλία. Και σφίγγουμε τα χέρια, κοιτάζουμε μπροστά και συνεχίζουμε σε αυτό το τρελό κόσμο..» 

«Δεν υπάρχει καλύτερή επένδυση στην ζωή σου να έχεις γύρω σου γυναίκες που μπορείς να γεράσεις μαζί τους» 

Μαριάννα Φιλιποπούλου

«Ποιός είναι ο ρόλος της γυναίκας σήμερα; Η σημερινή γυναίκα θεωρώ ό,τι έχει την απόλυτη ελευθερία να επιλέξει να είναι και να κάνει  ότι πραγματικά θέλει. Και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο προνόμιο. Όποιος όμως και να είναι ο ρόλος της, ο σκοπός της πιστεύω ότι παραμένει ένας και μοναδικός: να δίνει χρώμα και ζωή σε αυτόν τον κόσμο!! Χωρίς την παρουσία της γυναίκας, ο κόσμος μας θα ήταν ασπρόμαυρος!».

womens day

Έλλη Οδαμπασίδου

«Γυναίκα. Δύναμη, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, ευαισθησία. Πολλά μπορώ να πω για τη γυναίκα σήμερα.

Η γυναίκα είναι… ιδέα! Και στην Ticketmaster οι ιδέες μας γίνονται πραγματικότητα.

Σε μια εποχή σκληρή και γεμάτη αντιφάσεις, όπως αυτή που διανύουμε αισθάνομαι ότι ίσως περισσότερο από ποτέ αξίζει να τιμήσουμε την γυναίκα, μητέρα, επαγγελματία για το ρόλο της στον κόσμο αυτό.

Στην Ticketmaster κάθε μέρα είναι ημέρα της γυναίκας!»

Μάθετε περισσότερα για την Ticketmaster.